A Coastal Escape

Close your eyes for just a moment and imagine wakening up and opening the plantation shutters to the most unspoilt, idyllic beach view and hearing only the sound of early morning bird song and the ocean gently lapping on the shore.

Imagine the comfort of crisp, white linens, cosy down pillows and duvet and the soft morning light gently reflecting on the softest tones of a carefully chosen grey and white decor.

Let your imagine drift to the scent of fresh morning coffee and a beautiful http://www.millieandgreen.co.uk Sea Salt candle and you’ve been transported to your very own Coastal Escape.

Designing and decorating our home has been a gradual progression with careful consideration to several influencing factors. The property is a 1920’s period house but the style and shape has been altered several times over the years. The general structure is very good and the beach front location is breathtaking so keeping the character and soul of the property has been our main priority throughout the renovation projects.

Our most recent renovation project was one of our south facing guest rooms.

Soaking up the views, making the most of our incredible surroundings and bringing the outside in has been a massive influence on the choice of colours, styling, interior decor and accessories.

Natural lighting has been the main deciding factor for the choice of colours in each room, overall a gradual range of tones of http://www.farrow-ball.com heritage greys have been used throughout the property. Base colours have been kept soft, subtle and timeless to allow for an easy transition of accessories according to seasons and trends.

The room features a tounge-and-grove panelled wall which reflects the typical character of a beach house and practically doubles as a headboard.

The seaside theme is continued above with the feature of an elegant Sanderson ‘Port Isaac’ wallpaper from http://www.stylelibrary.com featuring Coraline in the delightful Driftwood colour palette.

Adding the modern luxury of an en-suite bathroom to the room without reducing space or the upheaval and expense of adding on structurally proved very successful in the end.

We devised a plan of breaking through an internal wall into a small adjoining room, a space we didn’t have much significant use for and transformed it into a bright, generous bathroom which floods with beautiful, natural morning light.

Adding features such as the sliding barn door, plantation shutters, a granite topped washstand, cast iron radiator and herringbone flooring retains the quirky character of a traditional beach house whilst adding interest and practicalities.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *